KÖTÉL Egyesület

2022.08.10. 15:10

A Desedánál bizonyították rátermettségüket

Siikeres éves minősítő gyakorlatot teljesített a kaposvári KÖTÉL Egyesület szerdán. Ezzel továbbra is beavatkozhatnak a hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül.

Az önkéntes tűzoltók sikeresen teljesítették az éves minősítő gyakorlatot, ezzel további egy évre szerzett jogosultságot arra az egyesület, hogy a hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül, önállóan is végezhet tűzoltási, műszaki mentési feladatokat.

 

A feltételezés szerint a Deseda-tónál található Fekete István Látogatóközpont gépházában tűz ütött ki és egy ember az épületben rekedt. Az önkéntes tűzoltók a kiérkezést követően felderítették a helyszínt, majd szakszerűen, légzőkészülék használatával behatoltak az épületbe. A beavatkozók rövid időn belül megtalálták a tűz forrását és megfékezték a lángokat, miközben a bajba jutott dolgozót is kimentették.

 

A gyakorlat végrehajtását Tarlós István tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese értékelte. Az ezredes szerint a beavatkozás szakszerű volt, az önkéntes tűzoltók színvonalasan teljesítették a feladatokat. A kárhelyparancsnok mindvégig megfelelően irányította a beavatkozást, s jó taktikát választott. Az igazgatóhelyettes átnyújtotta a minősítő oklevelet, amely további egy évre jogosítja fel az egyesületet az önálló beavatkozásra.

kötél egyesület
 
 

A KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltóit idén már több, mint hetvenszer riasztották: viharkárok felszámolásától, eltűnt személyek keresésén át szabadtéri tüzek oltásáig különböző beavatkozásban vettek részt, erősítve Somogy megye tűzvédelmét és biztonságágát.

Fotó: Somogy MKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában