Összefoglaló

2022.08.01. 16:39

A hidegfront is munkát adott a tűzoltóknak

Tizenhárom esetben tűzesethez, nyolc alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, nyolcszor pedig tévesen riasztották az egységeket.

Fotó: SMKI

Számos avartűzhöz riasztották pénteken a megye tűzoltóit. A nagyatádi, a barcsi, a siófoki és a kaposvári hivatásos, valamint a balatonboglári önkormányzati tűzoltók is kisebb-nagyobb vegetáció tűz oltását végezték a hét utolsó munkanapján, volt ahol a lángok erdősávra és a közeli lakóépületekre is veszélyt jelentettek.

Forrás: SMKI

Pénteken késő este öt település tűzoltóit riasztották Nemesvid külterületére, ahol egy ezerötszáz szalmabálából álló kazal lángolt teljes terjedelmében. A nagykanizsai, a zalakarosi, a marcali és a keszthelyi hivatásos, valamint a szőkedencsi önkéntes tűzoltók a Somogy megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett szakaszosan oltották a lángokat, átforgatták a szalmát és ügyeltek arra, hogy a tűz ne terjedjen át a másik, hasonló méretű bálarakatra, valamint a környező erdőre. Az egységek a 6816-os útról végezték a beavatkozást, így azt az éjszaka folyamán egy időre teljes szélességében lezárták. A kazal azonban menthetetlen volt.

Forrás: SMKI

Szombaton délelőtt meggyulladt a felhevült olaj egy kaposvári társasház konyhájában. A tulajdonosnak sikerült a lángokat elfojtania egy porral oltóval, ám a konyhaszekrény nagymértékben károsodott és a lakás füsttel telítődött. A kaposvári hivatásos tűzoltók gondoskodtak a felhevült tárgyak visszagyulladásának megakadályozásáról, valamint átszellőztették a lakást.

Szombaton délben két személyautó ütközött össze a 67-es főúton, Bőszénfa és Simonfa között. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték, akik áramtalanították a gépkocsikat. A járművekben utazó mindhárom embert a mentők kórházba szállították.

Kőröshegyen, Rinyaszentkirályon és Siófokon letört faág eltávolítása miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Vasárnap este pedig egy Ötvöskónyiban kigyulladt személyautóhoz riasztották a nagyatádi hivatásos tűzoltókat. A tűz átterjedt a tarlóra, ahonnan a gépkocsi már nem tudott továbbmenni. Az egység egy vízsugárral megfékezte a tüzet. A jármű vezetője időben elhagyta a gépkocsit, így nem sérült meg. Az esettől nem messze mintegy két hektáron lángolt a tarló is, amelyet szintén a nagyatádi hivatásos tűzoltóknak sikerült rövid idő alatt elfojtani.

Forrás: SMKI


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában