Békaporonty-mustra

2022.08.17. 18:32

Állandó vendég az ebihal is a siófoki szökőkútban

A világ forog, emberek, szándékok, akaratok jönnek-mennek. De hiába minden, egy dolog nem változik: az ebihalak továbbra is a siófoki szökőkútban tenyésznek.

Sonline

Több évvel ezelőtt portálunk is megírta a nemes kezdeményezést, miszerint a Siófok Városért Egyesület aktivistái nagy munkába kezdtek. 2015-ben, időt és fáradtságot nem kímélve – és mivel koszosnak, szemetesnek, és elhanyagoltnak látták Siófokot – takarításba kezdtek, melynek része volt az is, hogy siófoki Millenium park szökőkútjából kitelepítették az ebihalakat, majd megtisztították a látványosságot. A munka akkor is sziszifuszinak hatott, de úgy tűnt, egy időre megint rendben lesz minden. A kezdeményezők felhívták a figyelmet arra, hogy a sajátos horgászatuk után maradt még ebihal, és vélhetően azt is tudták, hogy folytatódik a békanász, és annak bizony lesz eredménye.

Fotós: Siófok Városért Egyesület FB oldala

Az évek csak pörögtek, emberek, vezetők, felelősök jöttek mentek. Velük érkeztek és távoztak a várost szebbíteni szándékozó ígéretek is. 

Mert most, 2022-ben bizony a szökőkút megint úgy néz ki, mint egykor, vagy talán még rosszabbul is. Méghogy a régi rossz dolgokból nem maradt semmi... De maradt, hálóra, vödörre hordóra hát!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában