Fotók!

2022.08.07. 12:54

Amerikai hotrod és Lamborghini is várta a lőerők szerelmeseit

Ezernél is több autós látogatott el szombaton a kaposújlaki reptérre, ahol második alkalommal találkoztak a lőerők szerelmesei.

Böcz Zoltán

A Car Meeting Club az áprilisi után ismét autós találkozót szervezett. A forró aszfalton jól égett a gumi, sokan voltak kíváncsiak a driftelő autókra. A másik népszerű program a kipufogó hangnyomás mérése volt. Ottjártunkkor egy Honda tulajdonosa volt a leghangosabb, egy kiadós gázfröccs alkalmával 120 decibeles értéket mért a műszer, melyet fel is borított a lökéshullám. A szervezők egész nap programokkal és látványosággokkal várták az érdeklődőket. Az autószépségversenyre is sokan neveztek, de nem csak a járművek, hanem gazdáik is kipróbálhattak magukat ugyanis volt felniemelőverseny is, de kerékcserében is összemérhették tudásukat a sofőrök. 

Különleges járgányokból nem volt hiány, délután a közönség láthatott Dodge Vipert, Lamborghini Aventadort, Ford Mustangot, SLS és AMG Mercedeseket, de még Teslák is érkeztek a találkozóra – tudtuk meg Bana Tamás főszervezőtől, a a Car Meeting Club elnökétől. Sokszor nem is a kasztni, hanem a motorháztető rejtette egy-egy autó különlegességét. A komlói Szűcs Sándor egy S6-os Audival érkezett Újlakra. 

– Ebben az autóban egy eredeti Lamborghini motor van 5,2 literes V10-es, mely 460 lőerős – mesélte a férfi. – Az Audi egy rövid időben gyárilag a Lamborghini Gallardo motorját szerelte ebbe a típusba, kevés ilyen lehet az országban – árulta el Szűcs Sándor. 


A közönség szeme azonban leginkább egy hotrodon akadt meg, melyet egy 1931-es Ford A modellből épített gazdája Ferenc, akit mindenki csak Boo-ként ismer. A kiskunlacházi férfi több évtizede foglalkozik autókkal, a Második Esély (The Second Shot) névre keresztelt járművét tavaly év elején kezdte építeni egy rozsdás alvázból, nyárra már működőképes autót varázsolt a régiségből. 

– Régen Amerikában a világháború után a férfiak műszaki tudása adott volt, ám nem volt pénzük drága autókra, így a '30-as évek modelljeinek vázába tettek újabb motorokat, így születtet meg a hotrod – mesélte Boo, akinek saját járművét 1932-ben állították forgalomba, melynek az eredeti papírjai is megvannak a férfinál. – Az autóban egy '59-es Corvette motor van, mely 240 lőerős jelenleg és 200 feletti végsebességre is képes – árulta el Boo. Hozzátette: még sok munka van az autóval, hiányzik a teteje és kárpitozni is szeretné az utasteret. Az autó kategóriájában második helyet ért el a legutóbbi országos gyorsulási versenyen. 
Bana Tamás főszervezőtől megtudtuk, a jövőben szeretnék folyamatosan bővíteni a programokat és fejleszteni az autós fesztivált, hogy minél több érdekességet bemutathassanak az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában