Piac

2022.08.05. 19:00

Barackvásár és kukorica kánaán a piacon

K.R.

Fotó: Muzslay Péter

Nagy volt a nyüzsgés a Kaposvári Nagypiacon pénteken, ahol sokan vették a szezon egyik kedvenc termékét a paprikát. Volt, aki lecsónak valót válogatott a méretes színes halmok között, s olyan is aki savanyításhoz keresett alapanyagot. Kapor illata terjengett a csarnokban, hiszen aki még nem tett el télire az uborkát, az most szerezte be a hozzávalókat a ropogós finomsághoz. Mindenki megtalálhatta a számítását, az is aki friss vitaminforrásokra vadászott a kofák standjai között. Lilán virító padlizsánok, zöldellő cukkinik és rántani való tökök sütkéreztek a reggeli napfényben. Kelendő volt a több helyen is megtalálható aranysárga csemegekukorica. Szili Dezső őstermelő azt mondta: sokan viszik az édes házi tengerit. Természetesen a piros húsáról ismert görögdinnye is sok kosárba bekerült. De nagy volt a sürgés-forgás a kadarkúti burgonyát árusító standnál is a régi csarnokban.

Az első szőlőfürtök is megjelentek a kaposvári piacon, de amit igazán kapkodtak a szatyrokba, az a barack volt. A gömbölyű, a lapos, a szőrös vagy a kopasz, mindegyikre volt igény a kaposvári vásárlók körében, mondták a termelők. – Van őszibarack, ez a laposfajta, a kopasz félig magbaváló – mutatta a friss termést Földesi Gáspár, kaposvári őstermelő. Azt mondta, szerencsére volt miből hozni a piacra, hiszen az idei termés jobb lett, mint egy évvel korábban. Most nem vitte el a jég és a májusi fagy, s az aszályt is jól tűrték eddig a gyümölcsfái.

Kaposvári Nagypiac aktuális árai

2022. augusztus 05.

házi tej

250 Ft/l

gyöngyhagyma

850 Ft/kg-tól

apróhagyma

650 Ft/kg-tól

almapaprika

560 Ft/kg-tól

cseresznyepaprika

1200 Ft/kg-tól

erős pepperoni paprika

850 Ft/kg-tól

chili paprika

800 Ft/csomó

lecsópaprika

350 Ft/kg-tól

apró krumpli

150 Ft/kg-tól

szilva

450 Ft/kg-tól

áfonya

2600 Ft/kg-tól

fejteni való bab

1200 Ft/kg-tól

friss gouda sajt

3695 Ft/kg-tól

zöld pestós gouda

6695 Ft/kg-tól

nagylyukú sajt

4395 Ft/kg-tól

csirkemáj szívvel

899 Ft/kg-tól

csirke farrész

199 Ft/ kg-tól

vaddisznó apróhús

3300 Ft/ kg-tól

dámszarvas apróhús

3500 Ft/kg-tól

velő

1300 Ft/ kg-tól

termelői száraz kolbász

2700 Ft/kg-tól

termelői májas, disznósajt

2100 Ft/kg-tól

pontypatkó

2750 Ft/kg-tól

afrikai harcsafilé

3850 Ft/kg-tól

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában