Piaci körkép

2022.08.26. 14:00

Kosárban a csemegekukorica, pocakban a dinnye

Fürtökbe lógtak a csemegeszőlők a kaposvári nagypiacon. Szomjoltó szuloki dinnyéből se volt hiány, amelyet kaposvári táborozó gyerekek a helyszínen meg is kóstoltak. Megkezdődött a befőzési szezon is, jól fogyott az almapaprika és a szilva is.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

– Tíz fejem van – mondta egy nyugdíjas vásárló Domonkos Árpádnak. – Én csak egyet látok – mosolygott a nénire a somogyaszalói őstermelő. Saját maga termelte csemegekukoricája nagy népszerűségnek örvendett a kaposvári nagypiacon. Jól fogyott a tenyérnyi nagyságú karfiolja és a méretes kápia paprikája is. 

piac

Fotós: Lang Róbert

Sokan keresték az uborkát is, a kisebbekből ecetes savanyút tesznek el, a nagyobbakból pedig kovászosat, tudtuk meg pénteki szokásos piaci körútunkon. – Vettem neked nagyon édes szőlőt – mondta az egyik nagymama unokájának. Szili Dezső szőlőskertek királynője csemegeszőlőjével nem csak a darazsakat, hanem a vásárlókat is csalogatta standjához. Negyedbe vagy félbe vágva és egészben is kínálták a mézédes görögdinnyét, amelyet egy kaposvári gyermekcsoport a helyszínen meg is kóstolt. 

Fotós: Lang R.

– Nagyon finom, olyan édes – mondta el az egyik kisgyerek, miközben egy nagy szelet dinnyét majszolt. – Szeptember elején még biztos jövünk a dinnyével, de hozzunk majd szőlőt és paprikát is – mondta el Kristóf Katalin szuloki őstermelő. A régi csarnokban az almapaprikát keresték, amelyből télire savanyúság készül. Jól fogyott a paprika, paradicsom is, lecsót főztek belőle a vásárlók. 

Kiss István Szabásról vargányát hozott. – Több mint hét kiló volt, de már kilenc előtt elkapkodták, szombaton még hozok majd – tette hozzá az őstermelő. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában