Marcali- Bad Nauheim

2022.08.15. 13:57

Marcali énekest választották meg Európa Elvisének

A huszadik alkalommal megrendezett versenyen a marcali Lantos Gábor lenyűgözte a szakmai zsűrit és a közönséget, első helyezéssel térhetett haza a hétvégi bad nauheimi fesztiválról.

Hat éves volt, mikor először hangszer volt a kezében a marcali Lantos Gábornak. Fenyő Miklós dalait játszotta zongorán. Azóta áttért a gitárra és az éneklés lett a kedvence. A kétezres évek elején még csak a barátoknak énekelt édesapjával például otthon a garázsban, a zene szeretetét tőle örökölte. A családi barátok vastapssal díjazták a zenei műsort. Később több tehetségkutatóban indult és folyamatosan képzi magát a mai napig. Naponta jár órára Flohr Máriához, a a Madách Színház énektanárához. 

Csörgő Adrienn

Pár hónappal ezelőtt a bad-nauheimi Európai Elvis Fesztiválra nevezett. – Bemutatkozó hanganyagot, fotót és önéletrajzot kellett küldenem és nagy örömömre a száz nevező közül beválogattak a legjobb nyolc közé – mesélte a marcali származású fiatal énekes. Hozzátette: a versenyt huszadik alkalommal rendezték meg a hétvégén, ahol mindkét nap Elvis dalokkal örvendeztette meg a közönséget. – Ebben a városban volt két évig katona Elvis Presley, megnéztük az egykori lakását és minden kávézóban, cukrászdában megtalálható portré fotója és mindenhol az ő zenéje szól, óriási kultusza van – mesélte Lantos Gábor. Hozzátette: a három napos fesztiválon felnőttek és gyerekek egyaránt Elvis korabeli ruhákba öltöztek és táncra perdültek az örökzöld slágerekre. – A szakmai zsűri mellett a közönség is szavazhatott és óriási élmény volt, mikor az én nevemet mondták és átvehettem az Elvis serleget és oklevelet – mondta el az énekes. Kiemelte: mindig is nagy rajongója volt a királynak és jövőre újra ellátogat a német fesztiválra, ugyanis meghívták, de már nem versenyzőként, hanem fellépőként. – Nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, édesapámmal és családi barátunkkal, Nock Lászlóval alapított zenekarunkkal élőzenés estéken lépünk fel és fővárosi barátommal, Kovács Istvánnal duóban szórakoztatjuk a közönséget, a leglelkesebb támaszom pedig párom, Adrienn – sorolta az énekes. 

Csörgő Adrienn

Megjegyezte: számára az a zene, ha nincs semmi playback, tátogás, élvezi, ha egy szál zongora vagy gitár kíséretében adhatja elő a magyar és külföldi előadók örökzöld slágereit.

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában