Fonyód

2022.08.18. 11:15

Tűzijáték és repülőshow az államalapítás ünnepén

Koszorus Rita

Fotó: Gal Tamas - Fonyod Media

Méltó módon, három napon át igyekeznek megünnepelni Magyarország születésnapját és István király szentté avatásának évfordulóját Fonyódon. – István királyról táncjátékkal, hagyományőrző néptánccsoportok bemutatójával, Vastag Csaba koncertjével és Tihanyi visszhang címmel musicallel készülünk. Természetesen a szentmise és az újkenyér-szentelés sem marad el – sorolta az ünnepi programokat Erdei Barnabás alpolgármester. Hozzátette: Fonyódon hűek maradnak a hagyományokhoz és idén is tűzijátékkal koronázzák meg az ünnepi programot. A Szent István Napok keretében szombaton, augusztus 20-án 22 órától lövik az égbe a rakétákat. 
A pompás égi látványra áhítozók a legjobb nézőhelyet a kikötőben keressék. A programok egy része is itt, a Vigadó téren lesz. 
Az ünnepi pillanatok nem érnek véget másnap, vagyis augusztus 21-én vasárnap sem. Lélegzetelállító programra invitálják a szervezők a városba érkező turistákat. – Egy profi repülőshow-ra várjuk az érdeklődőket. Vári Gyula műrepülő-világbajnok tart bemutatót Fonyódon – tette hozzá az alpolgármester. A bemutatóval Lányi Antal emléke előtt szeretnénk tisztelegni. 1911 augusztusában ő repülte át elsőként a Balatont Badacsony és Fonyód között. A kivételesen bátor pilóta a nem mindennapi mutatványt egy Blériot XI típusú géppel hajtotta végre 150 méter magasságban. 
Fonyódon már hagyomány, hogy az államalapítás ünnepén az elmúlt évben született csecsemőket polgárrá fogadják. Ez idén sem marad el, az ünnepségre várhatóan vasárnap kerül sor. 
 

Fotós: Fonyód Média

A szentmise és az új kenyér megszentelése a legfontosabb része az ünnepnek 
Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában