Csokonyavisonta

2022.08.21. 17:00

Újraindulhat az áramszolgáltás a nyaralóterületen

K.G.

Fotó: Kovács Tibor

Március óta nincs áram a csokonyavisontai fürdő melletti nyaralóépületekben, amelyek addig a fürdőtől kapták az áramot. A területen vannak állandó lakosok, mások Kaposvárról, de Gödöllőről, sőt Németországból érkezők is töltik itt a nyarakat. Attól tartanak, hogy az ingatlanuk elértéktelenedik. Az E.ON egy teljesen új elosztóhálózatot épít ki a területen élők vagy ingatlannal rendelkezők áram ellátásának biztosítása érdekében, és új szolgáltatóként jelenik meg ezen ügyfelek számára a korábbi helyett. Csak a fogyasztásmérő helyek kiépítése és a hálózathasználati szerződések aláírása után kezdődhet meg az áramszolgáltatás, válaszolta kérdésünkre az E.ON. Az Öreghegyen 49 ingatlantulajdonos adott be csatlakozási igényt az önkormányzaton keresztül az áramszolgáltatónak, és a hálózatkiépítési terveket az önkormányzat megrendelte. Egyeztetni kellett azonban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-vel. 

Megtörtént a munkaterület átadása az E.ON-nak, számolt be erről Harasztia Attila polgármester. Az erdészeti szakemberek kijelölték a vezetékek nyomvonalába eső fákat, ezek kivágására a Somogy Megyei Kormányhivatal adhat engedélyt, az ígéretek szerint ezt a jövő héten jóvá is hagyhatják. Ezután kezdődhet az áramvezetékek kiépítése, amelyekre csatlakozhatnak a tulajdonosok. Néhány belül befejeződhetnek a munkák.  

 

 

  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában