Mulatság

2022.08.15. 15:55

Vígan ünnepelt Kadarkút a hétvégén

Hangulatos ünnepi kavalkád részese lehetett az, aki részt vett a hétvégi kadarkúti városnapon.

Lőrincz Sándor

A kapros galuskával körített áfonyás vargányás vaddisznópörkölt nyűgözte le leginkább a zsűrit a főzőversenyen, de pálinkában, süteményben, fociban, kerékpárban is összemérhették tehetségüket a vállalkozó szelleműek. Fűszeres illat keringett a helyi mézeskalácsszakkör kiállításán, ahol Keserű Valéria, az id. Kapoli Antal Művelődési Ház igazgatója mondott köszöntőt, ráirányítva a figyelmet a finom édesség sokféleségére. 

Andor István bárdibükki üvegtervező ötlete nyomán a kadarkúti születésű, neves építész, a 2020-ban elhunyt Turányi Gábor életműve előtt emlékfallal tisztelegtek a művelődési házban, az intézmény mögötti szabadidőparkban felállított színpadon pedig több kitüntetést adtak át, hiszen a pandémia miatt korábban elmaradt e rendezvény. Karsai József, a város polgármestere, Biró Norbert megyei közgyűlési elnök és Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője egyaránt a közösség erejére, az összetartozásra s az együttlét örömére hívta fel a figyelmet, hiszen egy város nemcsak házakból áll, s minden kiemelkedő teljesítmény örökre fogó tintaként íródik bele egy település históriájába. Az ifjúság oktatásában és nevelésében végzett több évtizedes tevékenysége elismeréseként Kadarkút Polgáraiért kitüntető címben részesült Bőthe Istvánné, a helyi Gyermekkert Óvoda volt vezetője, Szetecska Gertrúd nyugalmazott igazgatóhelyettes és Szabóné Kovacsics Erzsébet nyugalmazott pedagógus. Lóki József volt képviselő-testületi tag Kadarkút Városért kitüntető címet vehetett át munkájáért. Pro Urbe posztumusz kitüntető címben részesült az építészmérnök végzettségű, id. Jakab Ernő, akinek nevéhez egyebek mellett Kadarkút utcáinak rendezése, az egészségház tervezése kötődik. A díjat fia vette át.

A délután és az este folyamán a legkülönbözőbb zenei stílusok képviselői hangolták derűre a népes közönséget – köztük a Roxínház társulata, a Rudán Joe Akusztik, Radics Gigi és a szabadtéri bálon közreműködő, helyi NA-GA együttes.

Kadarkút horvát testvértelepülése, Veliko Trojstvo küldöttsége is részt vett a városnapon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában