Koronavírus

2022.08.04. 12:07

Visszatért, rövid vakációt kapott a szájmaszk az idősotthonokban

Július elsején ugyan feloldották a kötelező szájmaszk használatát, ennek ellenére elővigyázatosságból több somogyi idősotthonban javasolják ennek felvételét.

Góz Lilla

Fotó: Lang R.

Mivel az utóbbi hetekben egyre több a koronavírusos beteg, sok hozzátartozó kérés nélkül is felveszi, és jobbára csak a szabadban találkozik idős családtagjaival az otthonokban. 

– Nem kötelező, de ismét javasoljuk a belépéskor a száj­maszk használatát, és sokan ragaszkodnak is hozzá – mondta lapunknak Tratnyek Dóra, Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ igazgatóhelyettese. Hozzátette: lakóik közül mindenki oltva van, többen már a negyedik vakcinát is felvették. 

– A bejárathoz raktunk ki szájmaszkokat, amelyeket a hozzátartozók felvehetnek. Azt tapasztaljuk, hogy ismét egyre többen használják ezeket a biztonság érdekében – emelte ki Papp Renáta, a Pannon Mentő Nonprofit Közhasznú Kft. Idősek Otthonának vezetője. Hozzátette: gondozottjaik szin­te kivétel nélkül három oltással rendelkeznek, és nincs köztük koronavírusos beteg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában