Országos verseny

2022.09.09. 14:47

A balatoni vízirendőrök is felléptek a dobogóra

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szervezte meg a XIX. Országos Vízirendészeti Járőrversenyt 2022. szeptember hetedike és nyolcadika között, amelynek Nyíregyháza és a Sóstói csónakázó tó adott otthont.

A megmérettetés célja az érintett rendőri állomány szakmai ismereteinek felmérése, bővítése volt, amelyen az ország tizenöt csapata vett részt. A megnyitót követően az elméleti feladatlap kitöltésével megkezdődött Nyíregyházán a XIX. Országos Vízirendészeti Rendőr Járőrverseny.  A megmérettetés csütörtökön a sóstói csónakázó tavon folytatódik, ahol gyakorlati feladatok teljesítése után derül ki, hogy az idén a 16 résztvevő csapat közül kik állhatnak fel a dobogóra.- írja a Szon.hu Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírpoltál. 
 A kétfős csapatok az első napon elméleti tudásukról, míg a második napon a gyakorlati ismereteikről adtak számot. A gyakorlati feladat végrehajtások között kézi és gépi erővel hajtott csónakokban, különböző ügyességi és gyorsasági feladatokat kellett a versenyzőknek minél kevesebb hibával megoldaniuk.

A vízirendészeti rendőrkapitányságok kategóriájában indulók közül az előkelő II. helyezést érte el a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság csapata. Csaby Balázs c. r. törzszászlós és Sztahora Balázs r. főtörzsőrmester ezen felül megnyerte a verseny legjobb evezőseinek járó különdíjat is.

Fotós: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában