Együttlét

2022.09.27. 12:00

A csalamádé is összeköti a híveket Kilitiben

Immár tizenegyedik alkalommal kerültek elő a vágódeszkák, az éles kések, a zöldséggyaluk és a hozzávalók a csalamádé elkészítéséhez. A kiliti reformátusok közösségi házából konyha lett egy délután erejéig.

Gamos A.

A siófoki, kiliti és ságvári hívek (nem csak reformátusok) együtt szorgoskodtak, hogy másokon segítsenek. A friss savanyúságot megkóstolták vacsorára Kormos Miklós és Erzsike főztjéhez, a csirkepörkölthöz és tarhonyához. A csalamádét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiliti tagintézményeinek és a ságvári Castrum nappali ellátást nyújtó intézménynek adományozzák. Akárcsak a vasárnapi istentiszteleten a hívek által magukkal hozott terményt és a különféle felajánlásokat. Mindezeket az úr asztalára tették hálaáldozatként az ünnepi alkalmakon, melyeken a balatonkiliti és ságvári gyülekezet hálát adott a betakarításért, az ajándékba kapott földi javakért.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában