Fesztiválozó kutyák

2022.09.10. 19:20

Gondos gazdik és szuper ebek kutyajó napja

Kilencedik alkalommal kerültek a kutyák főszerepbe Kaposváron. Szombat délután benépesült a városi sportcsarnok mögötti zöld területet. Bemutatók, szépségversenyek és ingyenes állatorvosi, kutyakozmetikai és fizioterápiás tanácsadás is várta az ebeket és gazdáikat. A rendezvényen lehetőség volt örökbefogadni a nagybajomi menhelyről kutyákat.

Góz Lilla

Fotó: Lang R.

– Tőlünk származik, csoda szép – fotózta egykori kiskutyáját Horváth Zolán. Barátja két és fél éve neveli a Kanári-szigeteki fajtát. – Amikor megláttam a képet róla, beleszerettem, a szervezők győzködnek, hogy induljunk a szépségversenyen – mondta el Törekes Tamás, a kutya gazdája. Hozzátette: Azeem csaknem hatva kilós és rendkívül jól nevelt, képzésre is járt és családja sokat foglalkozott vele, hamarosan őrző-védő tanfolyamra íratják be. Tóbiás, a négy éves magyar vizsla is családtag. – Maga választja meg, hogy hol szeret pihenni, nagyon okos és nagyon jól szocializálódott emberrel és állattal is jól kijön – mondta el Horváth József, miközben a magyar fajták versenyére indult. 

 

A rendezvényt a felelős állattartás jegyében szervezték meg, a helyszínen lehetőség volt a BundaZug Állatmentő Alapítvány mentett állatainak örökbefogadására is. – Minden évben rendezünk vadászkutya kiállítást, a Szuper-Eb Fesztiválon a hobbikutyák kerültek középpontba, a bemutatók mellett szépségversenyek, ingyenes állatorvosi, fizioterápiás és kozmetikai tanácsadással vártuk a vendégeket – mondta el Szmolka János főszervező, a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület elnöke. Szabó Kiara három éve foglalkozik fizioterápiával. – Egyszer volt kecske is nálam, de leginkább idősebb kutyákat kezelek, akiknek nehézségeik vannak a járással, de verseny előtt vagy csak megelőzésként is sokat segíthetnek a különböző gyakorlatok – mondta el a kutyaterapeuta. 

A fesztiválra tizenkét mentett ebet hozott magával a BundaZug Állatmentő Alapítvány. Minden ebet egyenként mutattak be a veterán tacskó keveréktől egészen a pár hónapos mudikig, 2021 májusában kezdtük foglalkozni kutyamentéssel, jelenleg harminc körüli állatot tartunk – mondta el Takács Kata, az alapítvány elnöke. Hozzátette: fajtatiszta jellegű kutya is van náluk, de találtak már az utcán törzskönyvezett állatot is. - Kezdenek összeroskadni az állatvédők, óriási a nyomás az állatmenhelyeken – emelte ki a menhely vezetője.

A szokásokhoz híven idén is megválasztották a legszebb mentett, a legkisebb, a legnagyobb kutyát, de a vadászkutyák, magyar fajtájúak, fajtatiszták, keverékek is versenyre keltek egymással. Szmolka János főszervező elmondta: Kaposvár legszebb kutyája ezúttal a Zara névre hallgató orosz fekete terrier lett. Hozzátette: a fesztiválon a BundaZug Alapítvány mentett állatai közül is örökbe lehetett fogadni. Két kiskutya talált gazdára szombaton. Egy különleges úgynevezett puller bemutatóval is készültek a szervezők, amelyet a jövőben a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület tanfolyamán tanulhatják meg a gazdák és négylábú társaik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában