Büszkeség

2022.09.26. 14:00

Bemutatták értékeiket a toponáriak

Több százan ünnepelték együtt Toponár napját a hétvégén.

Marosi G.

A városrészben régi hagyomány, hogy a rész­önkormányzat, a Toponárt Szépítők Egyesülete és a Toponárért Nyugdíjasok Egyesülete megszervezi az eseményt. A mulatságnak a helyi művelődési ház és udvara adott helyet. A kulturális programok mellett főzőversenyt is hirdettek a szervezők. Egyesületek, cégek és magánszemélyek ragadtak fakanalat, hogy a bográcsban és az üstben főtt ételükkel elkápráztassák a zsűrit. 
Berlik Mária, a művelődési ház koordinátora elmondta, Toponáron nagyon erős a nyugdíjasok közössége, ezért is vállalták azt, hogy a falukondérban pörköltet főznek a látogatóknak. A helyi értékeket is igyekeznek minden évben megjeleníteni. Felléptek a Festetics Karolina óvoda növendékei, az iskola szülői munkaközössége pedig macis játszóházba várta a családokat. Díjakat is kiosztottak az eseményen. Szita Károly, Kaposvár polgármestere emlékérmet adományozott azoknak a toponáriaknak, akik kiemelkedő közösségi munkát végeztek.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában