Ifjú felfedezők

2022.09.12. 16:00

Csaknem hétszáz diák fedezte fel a somogyi erdők világát

Góz Lilla

Simonfa–Ropoly A napokban zárult le az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált Erdei Vándor Program. A tíz állami erdőgazdaságnál a felső tagozatos és középiskolás diákok az idén már tizenkét útvonalon járhatták be hazánk erdőit. A fiatalok a természetközeli életmóddal, a környezettudatos gondolkodás alapjaival ismerkedtek meg, valamint a táborok szellemisége révén a fenntarthatósági törekvéseket is mélyebben elsajátították.

Az idei vándortáborok sok újdonsággal, fejlettebb infrastruktúrával várták a 20–40 fős csoportokat. A Sefag Zrt. a ropolyi vadászházban, a sasréti táborhelyen és a simonfai kulcsos házban voltak elszállásolva a diákok és a kísérő pedagógusok. Az idén hatszázhatvannyolc táborozó fedezte fel a somogyi erdőket. Lehetőség nyílott a Balaton-felvidékre is ellátogatni, így már harminchat táborhelyet használhattak a diákok.

A MÁV és a GYSEV pedig kilencvenszázalékos kedvezményt biztosított a Vándortábor Program útvonalaihoz vezető járatokon.
Az idén indult el az Erdei Vándor Nagykövet program is. Összesen öt különböző útvonalon táborozó diákot választottak ki, akiknek – a közösségi platformokat használva – nem csak a táborok ideje alatt, hanem a program zárása után is feladata, hogy a vándortáborozást, a természet szeretetét és az erdőjárást népszerűsítsék kortársaik körében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában