Elképesztő

2022.09.22. 18:58

Demonstráltak a somogyi járműoktatók

A somogyi szakoktatók figyelemfelkeltő demonstrációt tartottak csütörtökön a kedvezőbb adózás érdekében.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

 Az akció három megyét érintett, Kaposvárról indultak, s Szekszárd és Pécs után délután a megyeszékhelyre tért vissza a 31 járműből álló csapat. 

 – A taxis  és teherszállítók vállalkozásokhoz hasonló adózási feltételekkel szeretnénk dolgozni – hangsúlyozta Vajda Attila kaposvári járműoktató, a demonstráció egyik szervezője.  – Az átalányadózás 80-20 százalékos adózási formáját szeretnénk elérni, szemben a jelenlegi 40-60 százalékos megoldással. Célunk, hogy a döntéshozók az előíráson minél hamarabb változtassanak, s  így kedvezőbb helyzetbe kerülhet a szakma. 

Fotós: Lang Róbert

 

Vajda Attila kiemelte: Somogyban csaknem 150 oktató dolgozik, s egyre magasabbak a költségeik. A tanulóautók üzemeltetésére, karbantartására folyamatosan jelentős összeget költenek.  Hangsúlyozta: tisztességesen szeretnének adózni, viszont a szakma érdeke a gyors változás. Ha ez elmaradna, akkor a gazdaságos működés érdekében újabb áremelésre lenne szükség, s így a tanulóvezetők a mostaninál is drágábban jutnának jogosítványhoz.  

Fotós: Lang Róbert
Fotós: Lang Róbert

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában