Szőlővel, borral avatták Eperkét

2022.09.13. 16:00

Fesztivállal ünnepelték a minibölcsőde elkészültét a taranyiak

Györke József

Szőlő- és borfesztivált rendeztek a hétvégén Taranyban, és ennek keretében adták át az Eperke minibölcsődét, melyet 35 millió forintból alakítottak ki és hét kisgyermek számára lesz benne hely és ugyanennyi szülő számára jelent segítséget ahhoz, hogy újra munkába állhasson. Az új taranyi intézmény három munkahelyet is jelent – mondta az avatáson Szekretár Pál polgármester. 

Több évtizedes – községért végzett – munkájáért „Taranyért” kitüntető díjat adományoztak Csordás Imrének és Kovácsné Kozma Veronikának. A főzőversenyen három kategóriában versenyezhetett a hét csapat, mintegy tízféle ételével. A főtt ételek közül a mikeiek szőlőlekváros étele lett a legjobb, a sülteknél a nagyszakácsiak zsebes húsa vitte el a pálmát, míg az egyéb kategóriában a Taranyért Egyesület szőlős-túrós rétese bizonyult a legfinomabbnak. Kikötés volt, hogy szőlő vagy bor legyen az ételekben. Ebéd után megtelt a színpad és környéke, ahol énekesek, zenekarok, kötélugrók és zumbások bemutatóiban gyönyörködhettek a taranyiak és az idelátogatók.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában