Elnök választás

2022.09.28. 17:30

Fiatalítás a kaposvári KÉSZ-ben, új vezetőt választottak

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) kaposvári csoportja tisztújító taggyűlését tartotta szerdán a Püspöki Székház nagytermében.

K.G.

A taggyűlésen meghívottként részt vett Makláry Ákos atya, a KÉSZ országos elnöke és Sári Judit irodavezető is. Csillag Gusztáv ügyvéd, a szervezet kaposvári elnöke leköszönő beszédet tartott, miután 28 éven és 104 napon át betöltötte be a tisztségét. Ennyi idő alatt több mint 400 előadást szerveztek, az egyik legnagyobb nézettséget 2005 adventjén érték el, amikor Balás Béla megyéspüspök beszélgetett Orbán Viktorral, ezt 800-an kísérték figyelemmel a helyszínen. 

A jövőben sem fordít hátat a KÉSZ-nek, hangsúlyozta Csillag Gusztáv, de a fiatalítás jegyében átadta a posztját. Gombos Péter, a MATE Kaposvári Campusának főigazgató-helyettese tett ajánlást a megválasztásra kerülő tisztségviselőkre. Elnöknek Antal Gergelyt ajánlotta, akivel több évtizedes barátság köti össze, és a közös szolgálataik alatt meggyőződött róla, hogy alkalmas a tisztségre. Antal Gergely 20 éve él Kaposváron, a ferenceseknél tanult, és az ELTE-n végzett fizikus szakon. Jelenleg a kaposvári Onkoradiológiai Központban dolgozik, és a veszprémi kórházban is tevékenykedik. Szoros kapcsolata van az egyházzal. 

A megválasztott új elnök a hagyományok megtartása mellett a megújulást tűzte ki célul, olyan előadókat szeretne meghívni, olyan programokat szervezne, amelyekkel több generációt is elérnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában