Védekezés

2022.09.29. 08:00

Már elérhető az új típusú oltóanyag is Somogyban

Már a lakosság számára is elérhetővé vált az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcina a kórházi oltópontokon.

MW

A hazánkba szeptemberben megérkezett oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. 
A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály járványügyi osztályának tájékoztatása szerint megyénkben a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház oltópontja továbbra is minden héten, kedden és pénteken végzi a Covid–19-fertőzés elleni immunizációt. 
Keddi napokon kizárólag az EESZT időpontfoglaló rendszerén keresztül, foglalással lehet igényelni az oltást. Pénteki napokon 9 órától 12 óráig és 13 órától 19 óráig időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra jelentkezni. 
A kórházi oltóponton emlékeztető oltások mellett továbbra is kérhető a Covid–19-fertőzés elleni alapimmunizáció is. 
Arról is tájékoztatták lapunkat, hogy az oltópont valamennyi, hazánkban elérhető vakcinával – Pfizer Comir­naty-felnőtt- és -gyermekvakcina, omikron BA.1 vírusvariáns elleni vakcina, Janssen- és Sinopharm-vakcinák – rendelkezik. Az alapimmunizálást követő első és második megerősítő oltás továbbra is mindenkinek ajánlott, aki legalább 4 hónapja kapta meg az előző oltásukat. A megerősítő oltás típusáról az oltóorvos dönthet. MW 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában