Versenytérkép

2022.09.28. 11:30

Nemzetközileg is jegyzik már a Desedát a sikeres versenyek után

Nemzetközi sikert aratott a desedai 22. Pontyfogó Világbajnokság, s Claudio Matteoli, a nemzetközi édesvízi horgászszövetség elnöke személyesen gratulált Kozári Miklósnak, a házigazda Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnökének. Jövőre újabb rangos viadallal folytatódhat a nemzetközi rendezvénysorozat.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Rendkívül rövid időnk, mindössze három és fél hónapunk volt a pontyfogó világbajnokság előkészítésére – hangsúlyozta Kozári Miklós. – Rendkívül kedvező visszajelzéseket kaptunk, s a versenyzők a rendezvény végén állva tapsolták meg a szervezőcsapatot, amelynek Kovács Gábor, egyesületünk titkára volt a vezetője.

A pontyfogó világbajnoksággal nem ért véget a 2022-es desedai versenysorozat. Épp a finom szerelékes országos bajnokság döntője zajlik a tó körül, amelyre csaknem negyvenen neveztek be. S még ebben az évben két pergetőversenynek is helyszínt biztosítanak. 

Kozári Miklós azt mondta: ha elkészül a desedai partvédelem, akkor 2023-ban megrendezhetik a finomszerelékes horgász-Európa-bajnokságot is. A nemzetközi találkozóra közel 30 országból érkezhetnek versenyzők Kaposvárra.

– Ehhez elengedhetetlen a partvédelem megerősítése, mely a biztonságot és a kulturált horgászati lehetőségeket egyaránt szolgálja – mondta. – A füredi szőlőhegy alatt csaknem 850 méter hosszan szükséges elvégezni a munkát, melynek költsége több mint 40 millió forint. A Mohosz és a város támogatásával készülhet a beruházás, melynek végrehajtásáért a Kaposvári Sporthorgász Egyesület a felelős. A kivitelezés októberben kezdődhet, s február végéig, március elejéig tart. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában