Bajtárs

2022.09.27. 14:00

Ötödször rendeztek honvédtalálkozót

Ötödik alkalommal rendezett honvédtalálkozót a hétvégén a nagyatádi önkormányzat és a kulturális központ azok részére, akik egykoron a városban teljesítettek szolgálatot.

Györke J.

A turisztikai központban „A nagyatádi laktanya története” címmel makettkiállítás nyílt meg a jeles alkalomból. Horváth Zsolt őrnagy megnyitóbeszédében elmondta, hogy Nagyatád az 1960-as évektől lett igazi katonaváros. Azért, hogy erről ne feledkezzenek meg az emberek, nagy köszönet illeti a 69. Harckocsizók Baráti Körét, valamint a Bajtársi Egyesületet. Az egykor itt élt katonák büszkék voltak arra, hogy itt tejesítettek szolgálatot. Örül annak, hogy maketten megjelenítették az egykori laktanyát a hatalmas terepasztalon. 
– Minden katonának van emléke, története a katonaidejéről. Ez adta és adja a katonaság történetét. Ezen emberek életében fontos momentum volt, hogy itt éltek, a tiszteknek pedig itt élt a családjuk. Az ide érkező katonaság új impulzusokat teremtett a város életében – emelte ki Ormai István polgármester beszédében. Hozzátette, nagy elismerés illeti a 69-eseket, élükön Hortobágyi Ferenccel, aki társaival létrehozta a Hadiparkot és felszerelésekkel is gyarapították a múzeumot. 
Az ünnep előtti gyülekezés idején az MH. Veszprém Légierőzenekar játszott indulókat. A zenekart Toldi Miklós karvezető helyettes vezényelte. Este a Misina Néptáncegyüttes adott szívhez szóló műsort az egykori katonákról. 
A vendégek közül többen másnap a várossal ismerkedtek. Este a 69. harckocsizók hívták meg vendégeiket egy kis megemlékezővacsorára. Jelenlétével megtisztelte a találkozót Hafuzi Avnija tiszteletbeli albán konzul is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában