Csere a Parlamentbe

2022.09.19. 16:38

Parlamenti cserebere a Jobbiknál, Ander Balázs visszatér az országgyűlésbe

Lecserélte két parlamenti képviselőjét a Jobbik. Hétfőn lemondott országgyűlési képviselői tisztségéről Szabó Hajnalka és Végh Noémi, helyükre a barcsi Ander Balázst, a párt alelnökét és a volt mátraballai polgármestert, Dudás Róbertet választották.

K.G.

Fotós: mw

Ander Balázs korábban ciklusokon át volt már országgyűlési képviselő, de az áprilisi választások után nem jutott be a Parlamentbe. Lapinformációk szerint a legutóbbi tisztújítás előtt Ander Balázs és Gyöngyösi Márton megegyeztek, hogy előbbi visszalép az utóbbi javára, cserébe pedig beülhet az egyik női képviselő helyére a parlamentben. A tisztújításon végül Gyöngyösit választották meg pártelnöknek. A párt szerint Ander Balázsra az a feladat vár, hogy képviselőként a közoktatás ügyével foglalkozzon. Felhívtuk Ander Balázst, aki elmondta, hogy parlamenti képviselőként azért fog küzdeni, hogy minél több forrás érkezzen Dél-Somogyba. A visszalépésekről azt mondta, hogy ezekre a választási matematika miatt volt szükség, és ezekből korábban sem csináltak titkot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában