Elismerések

2022.09.21. 09:00

Plakettet kapott tíz földműves az emléknapon

A földművesekre emlékeztek a hétvégén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron.

Marosi Gábor

Az Országgyűlés 2018-ban nyilvánította szeptember 17-ét, Nagyatádi Szabó István egykori földművelésügyi miniszter születésnapját a Földművesek Emléknapjává. A tiszteletére rendezett eseményt első alkalommal Csokonyavisontán szervezték meg még 2017-ben. Azóta minden évben más településen emlékeznek meg a somogyi születésű politikusról és a magyar földművelőkről. A tuzséri eseményen Harasztia Attila, Csokonyavisonta polgármestere, az esemény egyik alapító fővédnöke is részt vett, aki Ferkovics Tibor, Tuzsér polgármestere, Rácz Imre István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrárkamara elnöke, Lambert Győzőné és Petrás László alapító fővédnökökkel közösen 86 gazdát tüntettek ki, tíz gazdálkodónak életmű plakettet adományoztak. 

A megemlékezésen Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár elmondta, ebben a nehéz időszakban, de a koronavírus-járvány idején is megmutatkozott, hogy a hazai földművesek, az agrárium szereplői milyen fontos pillérei a nemzetgazdaságnak. 

A rendezvénynek jövőre Hajdúnánás ad majd otthont.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában