Galéria+videó

2022.09.22. 07:00

Sűrű kapásokban és jó időben reménykednek a pontyfogók

Huszonnyolc ország 84 párosa vállalta a 72 órás küzdelmet a 22. Pontyfogó Világbajnokságon a Desedán. A szerda kora délutáni rajt után a magyar csapat már két halat fogott. A skótok szerint erős a mezőny, a csehek úgy érzik, derekasan meg kell küzdeni a sikerért.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

– Biztatóan kezdődött számunkra a világbajnokság – mondta Haraszkó Csaba, a hazai válogatott csapatkapitánya. – A korábbinál is több részt vevő ország nevezett a desedai vb-re, közülük többen más világversenyeken is kiemelkedő eredményt értek el. Ilyen körülmények között kell helytállni. 

A Kiss HugóApró János-páros szerda délután a B szektorban versenyzett. A hazai csapatnak nem lehetett oka panaszra, alighogy elrajtolt a vb, máris két pontyot fogtak. Aprómag, bojli, pellet: az indulók változatos etető- és csalianyagot vetettek be a siker érdekében. A féltve őrzött stratégiát értelemszerűen nem osztották meg a résztvevők, többek szerint sarkalatos kérdés a távdobás. Haraszkó Csaba azt mondta: a siker titka részben a csapatösszhang és a megfelelő csaliválasztás. 


– Csak a rengeteg bot egy vagyonba kerülhet – ámuldozott egy érdeklődő szerda délután a tóparton, ám a szemlélődők csak több méter távolságból kísérhették figyelemmel a versenyt, a csapatok ugyanis elzárt területen horgásznak. A parton felállított sátrak tökéletes védelmet nyújtanak a szakadó eső és a szél ellen. Húsz bíró és technikai személyzet gondoskodik a világverseny zökkenőmentes lebonyolításáról, rendszeresen mérik a kifogott halakat. 

Jiri Zibar, a cseh csapat vezetője azt mondta: először van világbajnokságon. – A legideálisabb megoldást szeretnénk bevetni, ehhez pontosan ismerni kell a helyi viszonyokat – mondta rejtélyesen mosolyogva. 

Kevin McConnell, a skót csapat tagja örült a sorsolásnak, úgy érzi, kedvező helyen horgászhatnak. – A sikerért nagyon meg kell dolgozni a következő napokban – hangsúlyozta. – A Desedára sok tehetséges, felkészült induló érkezett, akik komoly versenyzői múlttal rendelkeznek. Bár kora délutánig nem volt kapásunk, de nem idegeskedünk, szombatig bőven van idő a fogásra. Abban reménykedem, hogy az időjárás sem romlik el, s beindulnak a halak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában