Díszoklevél

2022.09.09. 18:29

Tisztességes megélhetést adott az ötven éves diploma

Díszoklevelet kaptak azok az agrárszakemberek, akik 50 évvel ezelőtt szereztek diplomát Kaposváron. A harminc egykori hallgató pénteken délelőtt vette át a dokumentumot a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán.

Marosi Gábor

Fotós: Andrassy Zoltan

 Gombos Péter campus főigazgató-helyettes az eseményen elmondta, az ötven évvel ezelőtt végzett generáció egy történelmi évfolyam volt, hiszen elsőként szerzett diplomát az akkori mezőgazdasági főiskolán.

– Ahogy mi büszkék vagyunk önökre és amilyen nagy szeretettel, tisztelettel gondolunk az elsőkre, úgy gondoljanak ránk utódokra is. Mert mi megpróbáljuk tovább vinni azt a munkát, amit elkezdtek – hangsúlyozta Gombos Péter. – Sajnos azok a professzorok, akik önöket tanították, már nem dolgoznak velünk, de bízom abban, hogy a következő évtizedekben olyan oktatói gárda nő itt ki, akikre egykori hallgatóként büszkék lehetnek. Talán azok a hallgatók, akik az elmúlt ötven évben itt vették át a diplomájukat, ők sem teljesítenek gyengébben, mint amikor annak idején önök elsőként elvégezték ezt az intézményt – tette hozzá Gombos Péter.

Az 1972-ben végzett első évfolyamon 53 hallgató szerzett diplomát, közülük 30-an voltak ott a pénteki eseményen. Egyedüli nőként Törökfalvy Gyuláné Holczapfel Irén is részt vett a ceremónián. Az agrárszakember lapunknak elmondta, fél évszázaddal ezelőtt szerény, de tisztességes megélhetést biztosított a szakma annak, aki ebben dolgozott. Hozzátette, mindig is szívesen emlékezett a főiskolára, mert olyan tudást biztosított, amivel el tudott helyezkedni és felnevelhette gyermekeit.

Egy másik volt hallgató, Prucsi Árpád érdeklődésünkre elmondta, korszerű oktatást kaptak Kaposváron és a gyakorlati képzésük is kiemelkedő volt annak idején. A főiskola után több állami gazdaságban is tevékenykedett, ahol jól felszerelt technológiával dolgozott. Hozzátette, egész életében alkalmazottként az állat és a növénytermesztés területén dolgozott. 

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában