Támogatás

2022.09.11. 10:00

Vízről kaptak segítséget a babamentők

G. L.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöksége egyhangúlag úgy döntött, hogy kétszázezer forinttal járul hozzá a koraszülöttmentők megnövekedett üzemanyagköltségéhez. Honlapjukon azt közölték, hogy mindannyian nehéz időszak elé néznek, de legkiszolgáltatottabb embertársaik, a koraszülöttek ellátása nem kerülhet veszélybe amiatt, mert nincs üzemanyag a mentőautóban, ezért saját bevételeikből támogatják bajtársaikat. Korábban a Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány az oldalán közölte: évente 240 ezer kilométert tesznek meg mentőautóik, miközben 3800 kisbaba életét mentik meg. 

Érzékenyen érintette őket, hogy a kormány döntése értelmében piaci áron tudják csak beszerezni az üzemanyagot. Éves szinten több mint 9 millió forint többletköltséget okoz ez az intézkedés, melyet állami plusztámogatás hiányában csak adományokból tudnak fedezni. G. L. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában