Szüret

2022.10.23. 20:00

Boroztak, mulatoztak a györöki felvonulók

Aminek négy kereke volt, azzal végig vonultak a faluban a szőlősgyörökiek a hétvégén.

Marosi Gábor

Fotó: Nemeth_Levente

A településen szombaton szervezték meg a hagyományos szüreti felvonulást. A falu apraja és nagyja harckocsin, kicsi és nagy traktoron, terepjárón, valamint lovas szekerén ment végig az utcákon. Szinte minden járművet feldíszítettek szőlőlevelekkel, lufikkal, szalagokkal és nemzeti színű lobogóval is. A helybéliek közül többen is hűek voltak elődeikhez, ezért népviseletbe öltöztek és úgy mulatoztak.

 

Klotz Péter Szőlősgyörök polgármestere érdeklődésünkre elmondta, eredetileg október elsején akarták megszervezni a felvonulást, de az időjárás közbe szólt, ezért csúsztatták el néhány héttel. Az eseményt kulturális programokkal színesítették. Egy helyi német csoport country táncokkal kedveskedett. A szőlősgyöröki borászok nedűit is meg lehetett kóstolni. A faluban tucatnyian foglalkoznak borkészítéssel. Klotz Péter hozzátette, bállal zárták le a szüreti napot. A mulatság bevételéből az Együtt Györökért Egyesületet támogatják majd. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában