Gördülő dobozok

2022.10.20. 09:25

Csapatot is kovácsol a nagyszabású gyakorlat

A napokban is Táborfalván gyakorlatoznak a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái, akik így készülnek a honvédség Közepes Szállító Század (MH KSZSZD) képesség ellenőrzésére.

Forrás: honvedelem.hu

Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred október 14. és 29. közt hajtja végre az MH Közepes Szállító Század (MH KSZSZD) képesség ellenőrzésére készülve a Rolling Boxes 2022 (vagyis Gördülő Dobozok, ROBO-22) elnevezésű kiképzési eseményt Táborfalván. A kiképzéssel egybekötve mintegy 160 katona részvételével tábori kihelyezési hetet is tart az ezred, melynek során összekovácsolják a speciális feladatokra kialakított ideiglenes szervezeteket is.

Forrás: honvedelem.hu

A gyakorlótéren szimulált műveleti környezetben történik a felkészülés. Az előkészítő részleg már október 14-től birtokba vette a bázist, és felkészültek a  -további kitelepülők - a végrehajtó állomány és a tábori kihelyezés feladatait támogató törzs- fogadására, akik két nappal később el is foglalták ideiglenesen felállított munkahelyüket. A tábori kihelyezési hét ideje alatt a végrehajtó állomány elméleti és gyakorlati oktatásban is részesül. Eddig a konvoj műveletek mozzanatok szerinti végrehajtását, valamint a harctéri elsősegélynyújtást gyakorolták. A harcászati feladatok mellett az ideiglenes szervezetek törzselemei kialakítják a saját alárendeltjeik irányításához szükséges vezetési rendjüket és struktúrákat.

Október 17-én csapatgyakorlat részeként a táborfalvai bázisra érkezett három negyedéves honvéd tisztjelölt, akiket Fehér Ferenc őrnagy kísért végig a táborban berendezett vezetési pontokon. Bemutatta nekik a kiképzést végrehajtó szervezeti elemeket, a felkészítés lényegét, jelentőségét és a katonák gyakorlati feladatait. A látogatás a logisztikai ezred lehetséges katonai műveletekben betöltött szerepének elemzésével zárult.

Forrás: honvedelem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában