Csipkecsoda a dobogón

2022.10.26. 07:00

A legjobbak közé került a siófoki menyasszonyi ruha

Harmadik helyezett lett az Év menyasszonyi ruhája versenyen Bonczó Renáta alkotása.

Góz Lilla

A siófoki tervező harminc méter pamutcsipkét használt fel, hogy légies, könnyed ruhát alkosson meg. 

Renáta modelljével és a nyertes ruhával. 


Bonczó Renáta lapunknak elmondta: húsz éve foglalkozik egyedi ruhák tervezésével, kezdetben Balatonbogláron, hat éve pedig Siófokon. Harmadik alkalommal vett részt az Év menyasszonyi ruhája versenyen. – Alapanyagnak pamutcsipkét választottam, az egész ruha ebből készült, a legnagyobb munkát a letisztult szabásvonal és a mellrész kiemelése jelentette számomra – mutatta különleges alkotását a tervező. Hozzátette: a vállakra organza anyagból masnikat álmodott meg. Egy héten át szinte megállás nélkül varrt. 

130 nevezett ruha közül tűnt ki a siófoki kreáció. 

– A versenyre 130 ruhát neveztek és ezek közül 29-et mutattak be a hétvégén az Imagine Wedding Show esküvői kiállításon. Óriási öröm és meglepetés volt számomra, hogy a szakmai zsűritől a harmadik helyezést kaptam – mesélte a siófoki tervező. Kiemelte: az országos elismerés még több alázatra, méginkább maximalizmusra ösztönzi. Megjegyezte: ebből a ruhából csak egyet varrt, nem is szeretne belőle többet gyártani. – Azt tapasztalom, hogy a nagy abroncsos ruhák helyett ma már inkább a letisztultabb, egyszerűbb formák a kedveltebbek a menyasszonyok körében. 
 

Fotózás és bemutató a nyereménye


Bonczó Renáta díja, hogy részt vehet a következő évi esküvő-kiállításon a fővárosban, valamint egy magazinfotózással és alapanyag-vásárlási utalvánnyal is gazdagodott. – A versenyt évről-évre azzal a céllal rendezik meg, hogy bemutassák a magyar tervezők munkáit – mondta. 
 Fotók: Reni Szalon Wedding FB

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában