Videó!

2022.10.06. 16:04

Csodálatos tájakra visz el minket Kószó András filmje

Öt éve kezdett el a jutai Kószó András drónfotózással komolyabban ismerkedni. A Zselic, a Deseda voltak az első helyek, amelyeket felfedezett.

Góz Lilla

– Szeretem a napfelkelte- és a naplemente felvételeket, ilyenkor egészen különleges színben pompázik minden – mesélte el az alkotó, aki számos egzotikus helyen is fotózott már. A National Geographic több, mint tucatnyi alkalommal választotta a nap, illetve a hónap képévé egy-egy jól sikerült felvételét. 

A napokban mutatták be az M5 csatornán a Magyarország a magasból című filmjének első részét. Több mint 200 ezren voltak kíváncsiak már az alkotásra. A csodálatos tájak bemutatása alatt Papp János színművész szavalja el Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét. Kószó András elmondta: filmje két évig készült és próbálta felvételeivel lefedni a tájegységeket.  

– Két évet vártam egy gőzösre, hogy megörökítsem és nagy szerencsémre mikor odaértem pont elállt az eső és drónnal rögzíteni tudtam – tette hozzá. Megjegyezte: sok szép hazai táj van, amelyeket megörökített akár az Alföldön, vagy a Dunakanyarban, várhatóan ezek is bekerülnek a film második és harmadik részébe. Kassai Lajos világhírű lovasíjász is szerepelni fog az új epizódban.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában