Ünnep

2022.10.03. 14:40

Félmilliárdból újult meg a somogyvári gyógypedagógiai intézmény

Több, mint ötszáz millió forintból újult meg a Somogyvári Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény.

Góz Lilla

Az EFOP-os pályázati forrás mellé a Siófoki Tankerületi Központ és a helyi önkormányzat is forrást biztosított. Kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a tetőszerkezetet, a fűtést és készségfejlesztő, sport és mozgásfejlesztő eszközbeszerzést is megvalósítottak. Modernizálták a tankonyhát, kicserélték az ebédlé  harminc éves bútorait. 

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos örömét fejezte ki köszöntőjében a hétfői ünnepélyes átadón, hogy száz ötven diákot modern körülmények fogadják a Széchenyi-kastélyban. 

– A közel egy esztendő óta tartó beruházás alatt zavartalanul zajlott az oktatás, ami óriási munka volt az intézmény dolgozói részéről, időt, energiát nem sajnálva magukénak érezték a fejlesztést – emelte ki a miniszteri biztos. A Széchenyi kastélyban egyébként 1962-től enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos fiúkat oktató-nevelő iskola és diákotthon működött, fokozatosan növekvő tanulólétszámmal. 1978-tól értelmi sérült lányokat is fogadott az intézmény. Jelenlegi az intézményben fejlesztő iskola, általános iskola, szakiskola és készségfejlesztő iskola működik. Önálló intézményegységként utazó gyógypedagógusi hálózatot működtetnek a Siófoki Tankerületi Központ területén. A fejlesztés eredményeként nem csupán a halmozottan hátrányos helyzetű diákok és az ott tanító tantestület tud modern körülmények között koncentrálni a tananyagra, hanem az állami tulajdonban lévő műemlék épület értéke is nőtt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában