Érdeklődés

2022.10.01. 08:05

Huszonötezer néző vetett horgonyt a Kultkikötőben

G. L.

Közel huszonötezer néző látogatott el a Kultkikötő hat Balaton-parti játszóhelyére ezen a nyáron. Közel kétszáz program – színházi előadások, koncertek, irodalmi estek, gyerekelőadások – közül válogattak. Az olyan visszatérő közönségkedvencek mellett, mint a Csiky Gergely Színház, a Grund vígszínházi zenekar vagy a Budapest Bár, számos olyan művész is várta a nézőket, akik még nem jártak a Kultkikötő játszóhelyein. Színpadra lépett Oláh Ibolya, Szinetár Dóra és Makranczi Zalán. Emellett hét kortárs képzőművész mutatkozott be varázslatos környezetben, a balatonboglári Vörös és Kék kápolnában. 
Különleges színfoltja volt az évadnak az István, a király iskolába megy című produkció. Az ingyenes előadás teljes támogatói jegybevételét, több mint százezer forintot a Kultkikötő a Juszt-is teszünk! Alapítvány a Hátrányos Helyzet Csökkentéséért számára ajánlotta fel, melynek fő célja, hogy csökkentse a hátrányos helyzetű gyerekek lemaradását. A Kultkikötő 2022-es évadának közönségdíjas felnőttprodukciója Földes László Hobo Tudod, hogy nincs bocsánat című előadása lett, míg a gyerekelőadások közül a Mórocz Adrienn előadásában a Boribon nyaral című bábelőadás kapta a legtöbb szavazatot. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában