Hallgatói pályázatok

2022.10.05. 10:11

Indul a Bursa Hungarica, ismét várják a pályázatokat

Október 3-tól újra lehet pályázni a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj-pályázatra. A kaposvári önkormányzat által kiírt ösztöndíjra két típusú pályázatot nyújthatnak be a fiatalok november 3-ig.

T. B.

Illusztráció

Fotó: Lang Róbert

Az „A” típusú ösztöndíj-pályázatra azok a Kaposváron lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben, teljes idejű alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat. 
„B” típusú ösztöndíj-pályázatra azok a kaposvári lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű, az idei tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett pályázók jelentkezhetnek, akik a következő tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni. A „B” típusú pályázatra jelentkezők közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik a jövő évi általános felvételi eljárásban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe és tanulmányaikat a 2023/2024. tanévben ténylegesen megkezdik. Az „A” típusú pályázat időtartama 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév, a „B” típusú pályázat háromszor 10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév. A pályázat beadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében egyszeri pályázói regisztráció szükséges. Akik a korábbi években már regisztráltak, a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában