Madármegfigyelés

2022.10.02. 17:30

Gyűrű került az Orci környékén élő madarak lábára

A Magyar Madártani Egyesület kaposvári csoportja is csatlakozott az európai madármegfigyelő napokhoz. Szakemberek vörösbegyet és széncinegét is meggyűrűztek vasárnap az orci réten.

Harsányi Miklós

Fotó: Muzslay Péter

– Az őszi  madárvonulásról gyűjtünk adatokat, s abban bízunk, hogy a rendezvény még inkább felkelti a fiatalok érdeklődését a természet és a madarak iránt – mondta Máté Sándor. – Közös feladat a védelmük, s minden olyan kezdeményezés, ami ezt szolgálja, hasznos. Az európai rendezvénysorozatot 30. alkalommal tartották meg, a programot még 1993-ban indították útjára. Hazánkban valamennyi megyében megtartották a madár számlálást és gyűrűzést.

Gumicsizmás gyerekek, felnőttek érkeztek  a találkozási pontra, csaknem 60-an látogattak el a rendezvényre.  A két vörösbegyen kívül egy széncinegét is meggyűrűztek már kora reggel. A kaposvári  Horváth-Kulcsár Norbert szerint a közvetlen tapasztalat, s a  gyermekek számára izgalmas kaland segítheti a természet iránti kötődés kialakulását. Feleségével a  tíz hónapos kislányukon kívül öt éves kisfiúkat is elhozták.

 –  Tökéletes vasárnap délelőtti családi program volt, készülünk a következőre  – mondta. – Szerintem számos felnőtt is sok újdonságot hallhatott a mai madármegfigyelő napon.

Ezen a területen korábban drón videónk is készült.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában