Boldogító szavak

2022.10.28. 17:30

Mesét és könyvet kaptak ajándékba a kaposvári gyerekek

Ha itt a vége, fuss el véle… a FOXPOST-hoz! mottóval indított mesekönyvgyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet. Az ország 700 FOXPOST automatájába lehet leadni a használt, de még jó állapotban lévő könyveket. Az akciót pénteken Kaposváron népszerűsítette Trokán Anna színművész, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese.

Marosi Gábor, [email protected]

Fotó: Lang R.

Egy tucatnyi óvodásnak olvasta fel a brémai muzsikosok történetét Trokán Anna az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Szociális és Fejlesztő Központjában. A színművész lapunknak elmondta, szívesen csatlakozott a szervezet könyvgyűjtési akciójához, amely november 6-ig tart. Kiemelte, fontos, hogy a gyerekek minél több mesét, történetet halljanak és olvassanak, mert ezáltal jobban meg tudnak ismerkedni a világgal és a fantáziájuk is „kinyílik”.

Fotós: Lang R.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója az eseményen elmondta, országosan 20 helyszínen, az év minden napján foglalkoznak gyerekekkel, ezért a mese fontos része a szervezet életének is. – Azt gondoljuk, hogy amikor egy ilyen nehéz helyzet van – az élelmiszer- és rezsiárak egyre magasabbak – akkor se engedjük el a gyerekek kezét, a fejlesztő foglalkozásokat és a mese lehetőségét – hangsúlyozta Gáncs Kristóf.

trokán anna ökumenikus
Fotós: Lang R.

– Nagyon sok olyan családot látunk, ahol a drágulás miatt nehéz megteremteni a mindennapi élethez szükséges pénzt, mesekönyvre pedig szinte nem is jut. Ezért gondoltuk azt, hogy elindítunk egy akciót és a FOXPOST-tal közösen. Nagyon egyszerűvé tettük ennek a mentét. A csomagküldő automatákban van egy adományrekesz. Ha valaki odamegy a készülékhez, az érintőképernyőn pillanatok alatt megtalálja, hogyan kell adományozni. Kiválasztja a lehetőséget, kinyílik egy rekesz, beteszi a mesekönyvet, majd visszazárja. Ezután már a mi dolgunk, hogy a könyv a legjobb helyre kerüljön – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

trokán anna ökumenikus
Fotós: Lang R.

Eddig már mintegy 5000 könyvadomány érkezett. A mesekönyveket november végén, december elején osztják majd ki a családoknak.


Könyvet kaptak ajándékba

A népszerűsítő eseményen a Szigetvár utcai Tagóvoda növendékei vettek részt. Miután meghallgatták a mesét és bábokkal eljátszották a történetet egy-egy mesekönyvet kaptak ajándékba. Bacza Barbara az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári intézményének vezetője lapunknak elmondta, fontosak az ilyen alkalmak azért is, hogy a gyerekek minél több élményhez jussanak. Hozzátette, gyerekházukba naponta átlagosan 18-an járnak és igény szerint támogatják is a családokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában