Segítség

2022.10.25. 07:00

Milliókhoz juthatnak a somogyi állatvédők

Kihirdették a civil állatvédő szervezetek támogatására májusban kiírt pályázat eredményét: az 500 millió forint keretösszegű pályázat 187 nyertese részesül 500 ezer és 10 millió forint közötti támogatásban.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a keddi budapesti eseményen emlékeztetett arra, hogy a pályázat részeként nemcsak a társállatokkal foglalkozó állatvédő szervezetek juthatnak támogatáshoz, hanem a vadon élő állatokkal és haszonállatokkal foglalkozó civil szervezetek is. 

A szervezetek működéséhez elengedhetetlen támogatásból Somogy megye állatvédő szervezeteinek is jut. A legnagyobb összegű, 5 millió forintos támogatásban a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület részesül. A Nagyatádi Természet- és Állatvédő Egyesület 4 millió, a marcali Assisi Szent Ferenc Állatmenhely 3,8 millió, a Siófoki Állatvédő Alapítvány 3,1 millió forintot fordíthat működésének költségeire, ivartalanításra és állategészségügyi szolgáltatásra, valamint a férőhelyek bővítésének finanszírozására. 

A nyertes pályázatok teljes listája ITT érhető el.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában