Az együttérzés virágai

2022.10.27. 15:52

Nárciszokat ültettek a betegek ápolásáért

K.G.

Fotó: Lang R.

– Miközben virágokat ültetünk, gondoljunk azokra a betegekre, akiket otthon ápolnak, a családtagokra, akik végzik az ápolást, és az egészségügyi dolgozókra, akik segítséget nyújtanak! – hangzott el a kaposvári Városliget Aradi vértanúk szigetén, ahol az emlékkövek közelében 300 nárciszhagymát ültettek kisiskolások a Fehér Liliom Hospice Alapítvány felhívására. 

A Honvéd utcai Tagiskola negyedik osztályos diákjai és pedagógusai szorgoskodtak a virágágyásokban, és Szita Károly polgármester is támogatásáról biztosította a kezdeményezést. Amikor a virágok kibújnak a földből, tavasszal majd közösen nárciszfutással emlékeznek meg az élet körforgásáról. Ötödik alkalommal szervezték meg a nárciszültetést 2016 óta, mert az utóbbi két évben a covid miatt szünetelt a rendezvény. Ebben az időszakban az otthonápolási szolgálatok is nehéz helyzetben voltak, a Fehér Liliom Hospice Alapítvány számukra nyújt támogatást. 

Fotós: Lang R.

– A célunk szemléletformálás és érzékenyítés, és ebbe a gyerekeket igyekszünk bevonni – mondta Jánosek Edina, az alapítvány elnöke. – Ezért szeretnénk iskolákba is eljutni a programjainkkal, amihez pályázati forrásokat keresünk.

Fotós: Lang R.

A koronavírus-járvány megváltoztatta az egészségügyi ellátást, azóta a családok jobban rászorulnak a segítségre. Sok a végstádiumú daganatos beteg, és a szolgálatok helyzete sem könnyű, mert a válság alatt jelentősen emelkedtek az utazási költségek. A támogatásokat egyre nehezebb összegyűjteni, ennek ellenére az alapítvány több mint 100 ezer forint adóegyszázalékos felajánlást kapott. A Fehér Liliomnál a pénzt rendezvényekre fordítják, illetve azokat a hozzátartozókat és betegeket segítik, akiknek gyógyszerre, gyógyászati segédeszközökre van szükségük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában