Biztonságban az utakon

2022.10.26. 17:30

Nem elég jól látni, látszani is kell a forgalomban

Ingyenes látásvizsgálat, térítésmentes gépjármű-ellenőrzés is várja decemberig a somogyiakat. A Látni és látszani kampány keretében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten ellenőrzi a fényszórók és gumiabroncsok állapotát. A helyesen közlekedőknek láthatósági eszközöket adnak ajándékba.

Góz Lilla

Fotó: Lang R.

Láthatósági mellény is járt azoknak az autósoknak, akiknél mindent rendben találtak a rendőrök. Szerdán délután a 610-es úton ellenőrizték a gépkocsikat az egyenruhások. De több tíz méter magasból, drónnal is figyelték a közlekedőket. 

drón rendőrség ellenőrzés látni és látszani
Fotós: Lang R.

A megyei főkapitányság is csatlakozott a Látni és látszani kampányhoz, amely keretében szeretnék felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Vácz Edit, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály helyettes vezetője elmondta: az őszi-téli időszakban jelentősen romlanak a látási viszonyok és erre fel kell készülniük a sofőröknek. – A következő hetekben fokozottan ellenőrizzük a közlekedők világító-, fék-, kormányberendezéseit és a gumiabroncsaik állapotát, a kerékpárosoknál a láthatósági mellény meglétét is megvizsgáljuk – tette hozzá Vácz Edit.

Somogy megyében a Sió Plázában és a Kaposvári Tesco áruházban található optikai üzletekben van lehetőség ingyenes szemvizsgálatra a kampány keretében. Kettő siófoki, három kaposvári és egy balatonkeresztúri műhelyben is átvizsgálják a járműveket térintésmentesen. – Az átvizsgálási táblázat alapján megnézzük a fényszórókat, a műszerfal világítását, a szélvédőt, ellenőrizzük a gumiabroncsokat és a fagyálló szintet – mondta el Mészáros László, a kaposvári M-Autó Kft. tulajdonosa. Hozzátette: évek óta részt vesznek a Látni és látszani kampányban. – A hétvégi óraátállítás után biztosan többen keresnek fel minket, hiszen mivel előbb sötétedik, nagyobb szükség lesz a világító berendezésekre, de a tapasztalatok szerint általában a hidegebb idő beköszöntével lesz több érdeklődő – mondta el az autószerviz tulajdonosa. Megjegyezte: ügyfeleik figyelmét is felhívják egy-egy átvizsgálás során a világító berendezések fontosságára.
 

A kampány október 17-étől december 4-éig tart. A megye útjain több helyen kell számítani rendőri ellenőrzésekre. November 4-én a Light Friday akció keretében reggel hét órától délig KRESZ totót tölthetnek ki az érdeklődők a Kaposvári Nagypiacon, a helyesen válaszolók pedig láthatósági mellényt kapnak. A vasút-és buszpályaudvarokon pedig esernyőt kaphatnak a rendőröktől. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában