Fejlődő vasút

2022.10.08. 15:26

Pályafelújítás miatt buszozhatunk vonat helyett

Sonline

Fotóillusztráció: Nagy Norbert

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, közölte szerkesztőségünkkel a MÁV Zrt.. A társaság közleményében kiemelte, hogy az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, a Vodafone hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999 számon érhető el a MÁVDIREKT.

A felújítások közül érintheti a somogyiakat a Dombóvár–Pécs vonalszakaszon október 12-én és 13-án éjjel végzett. Emiatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Bükkösd és Pécs között változó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat a késő esti és hajnali vonatok helyett, közölték. 

Ugyancsak somogyi vonatkozása van az Ukk–Balatonszentgyörgy vonalon október 24-én és 25-én végzett pályakarbantartásnak, amely miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A vasúttársaság arról tájékoztatott, hogy a személyvonatok helyett Ukk és Sümeg, a Helikon InterRégió vonatok helyett Ukk és Tapolca között pótlóbuszok közlekednek. Az InterRégió vonatok Győr felől csak Jánosházáig közlekednek, ezért a térségeken, megyéken keresztüli során jelentősen meghosszabbodik a menetidő. Az InterRégió vonatok pótlóbuszai Ukkon a Celldömölk–Ukk között közlekedő személyvonatokhoz csatlakoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában