Helyi közélet

2022.10.01. 10:00

Új színpadhoz új nézőteret építenek Földváron

Csütörtökön Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és Holovits Huba polgármester is megtekintették a munkálatokat.

T. B.

Forrás: Witzmann Mihály

A felújítás a „Zöld Város program” részeként valósul meg, amely Balatonföldvár eddigi történetének legnagyobb pályázati forrásból elnyert beruházása. A projekt keretében a leromlott állapotú szabadtéri színpadot és környezetét újítják fel csaknem egymilliárd forintból. A nézőteret csaknem ezerfősre növelik. Lelátó, színpad-kiszolgáló épületegyüttes és különálló jegypénztár is létesül. 
A terület rendezésére irányuló pályázatot 2016-ban nyújtották be. Az elhúzódó támogatói döntés, a tervezés, valamint a közbeszerzési eljárás elhúzódása nem várt csúszást okozott a projekt fizikai megvalósításában. A kormány 2020-ban és 2021-ben is többlettámogatást nyújtott a Balaton partján egyedülálló turisztikai beruházás megvalósításához, mert az építőipari és az acélszerkezeti költségek 18–35 százalékkal drágultak, az önkormányzat az államhoz fordult segítségért. 
A projektet Balatonföldvár Város Önkormányzata és - konzorciumi partnereként - a Somogy Megyei Önkormányzat szoros együttműködés keretében valósítja meg. Jelenlegi támogatási szerződés szerint a beruházás befejezési időpontja 2022.decembere, így a felújított Kultkikötőben az első előadás 2023 nyarán várható. T. B. 
 

Forrás: Witzmann Mihály

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában