Fotók!

2022.10.07. 19:30

Zenei élményt kaptak ajándékba a kaposvári szépkorúak

Több mint kétezer szépkorút köszöntöttek a Kaposvár Arénában az idősek világnapja alkalmából pénteken. A lelátókon nemcsak kaposváriak, hanem a környék településein élők közül is sokan helyet foglaltak.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

Sportolók helyett, ismert előadók szórakoztatták a közönséget az arénában. Straub Dezső, Csongrádi Kata és Delhusa Gjon is színpadra állt. A népszerű slágereket szinte kivétel nélkül, minden idős ember énekelte. A produkciókat többen telefonnal örökítették meg azért, hogy bármikor visszanézhessék az ünnepi esemény pillanatait.

A kaposvári Borsi Ferencné is szívesen vett részt a kulturális programon. Érdeklődésünkre elmondta, nagyon szereti a társaságot, az elmúlt időszakban azonban nem sokat mozdult ki. – Amióta a férjem meghalt, egy kicsit visszahúzódó lettem. Azonban azt gondoltam, hogy most már ideje közösségbe menni, ezért is jöttem el ide és járok már újra az egyik nyugdíjas egyesületbe – mondta az asszony.

Koletár Gyuláné is várta már a pénteki napot. Lapunknak elmondta, kihagyhatatlanok az ilyen alkalmak, mert az önkormányzat gondolt rájuk, ezt pedig nem szabad visszautasítani. Hozzátette, amúgy sem szeret otthon üldögélni, szívesebben vesz részt közösségi eseményeken.

A több mint 2000 szépkorút Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte. A város vezetője beszédében úgy fogalmazott, örül annak, hogy együtt lehetnek egy olyan időszakban, amikor kiemelten szükség van az olyan tiszta emberi gesztusokra és élményekre, amelyek megerősítenek bennünket, biztonságot és reményt sugallanak.  Szita Károly hangsúlyozta, egy olyan generációt hívtak meg az arénába, akikkel közösen kezdték el a városépítő munkát és úgy formálták a várost, hogy Kaposvár előrébb juthasson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában