Bakó-Sas Fitnesz Sportegyesület

2022.11.09. 10:15

A helyszín új, de a lelkesedés a régi

A Dózsa edzőcsarnok bezárását követően új helyszínen készülnek az előttük álló versenyekre a Bakó-Sas Fitnesz SE versenyzői.

A kaposvári Dózsa edzőcsarnok zárását követően új helyszínt kellett találnia a Bakó-Sas Fitnesz Sportegyesületnek is. Ezt a problémát gyorsan megoldották, hiszen a sportolók a város elöljáróinak köszönhetően a körcsarnok felső szintjén és az RG csarnokban folytathatják a felkészülést.

– Nagyon jó körülményeket biztosított számunkra a város vezetése – mondta Prukner-Sas Médea, a Bakó-Sas Fitnesz SE vezetője. – Több helyszínen is zajlanak az edzéseink: az RG csarnokban, a tükörteremben, illetve a körcsarnok felső szintjén. Mindegyik tágas, kényelmes, a szakmai feltételeknek megfelelő, bizonyos szempontból még jobbak is, mint a régi helyszín. Örülünk, hogy ezeket biztosította a számunkra a város, így már az edzések nyolcvan százaléka lefedett. Még pár óra hiányzik, de a minőségi munkát ugyanúgy el tudjuk végezni. Sőt, azt is megkockáztatom, azáltal, hogy nagyobb helyen készülünk, még egy kicsit jobbak is leszünk. Erről már szombaton tanúbizonyságot adhatnak a kaposvári sportolók, akik a budaörsi Super Fitness Show-n állnak színpadra.

– Versenyzőink húsz egyéni, produkciót mutatnak be, melyek tartalmazzák a kötelező és a szabadon választott gyakorlatokat – tette hozzá Prukner-Sas Médea. – Emellett dance kategóriában hat csapatot neveztünk, köztük vannak kezdő, illetve haladó versenyzők is. A Super Fitness Show egy kicsit könnyedebb, mint a Magyar Bajnokság. Ilyenkor nem nézzük, hogy állunk a pontversenyben, vidámabb, lazább verseny, amelyen a pillanatnyi gyakorlat számít. Itt a kevésbe elkötelezett sportolók is megmutathatják a tudásokat, hogy mire is képesek. A kötelező gyakorlatok szinte ugyanazok, mint a pontszerző versenyeken, így ezekre a csoportos órán is lehet készülni. Ami fontos, hogy fejlődjön a sportolók mozgáskordinációja, mozgáskultúrája és edzenek. Utóbbi talán a leglényegesebb a mai világban.

A 2021. évi összesített rangsor alapján a dobogó legalsó fokán végzett a Bakó-Sas Fitnesz SE a pontversenyben. Az egyesületnél pedig nap, mint nap azon dolgoznak nap, hogy megőrizzék az előkelő helyezésüket. Remélhetőleg a két nagyszabású, kaposvári verseny ebben nagy segítségükre volt, hiszen a Bakó-Sas Fitnesz SE a Magyar Testépítő és Fitness Szakszövetséggel közösen tavasszal egy Magyar Kupát, ősszel pedig a Magyar Bajnokságot rendezte meg. Ebben az évben pedig még egy alkalom nyílik lehetőség az IFBB pontok gyarapítására, mégpedig december negyedikén, amikor a fővárosban állnak majd színpadra a kaposvári versenyzők.

– Azzal a versennyel zárjuk majd az évet – folytatta Prukner Sas-Médea. – Reméljük, hogy megőrizzük az összesített harmadik helyünket, ami egyben azt is jelentené, hogy ismét a miénk lenne a legsikeresebb vidéki egyesület. Ez pedig óriási elismerése a munkánknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában