Születésnap

2022.11.16. 16:40

A „megismételhetetlen” csoport születésnapot ünnepelt Kaposváron

Hatodik születésnapját ünnepelte a „67-es út, Kaposvár” elnevezésű BNI csoport. Az üzleti alapokon nyugvó vállalkozói szövetség harminchat éve világszerte működik idén már 270 ezer cégvezetővel. Tizenhárom éve hazánkban is jelen vannak. Mindegyik csoport egyéni arculattal rendelkezik, a kaposvári közösség is megismételhetetlen.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Róbert

Helyi üzletasszonyok, és üzletemberek vállalkoztak arra hat évvel ezelőtt, hogy másképpen „üzletelnek” egymással. Kapcsolati tőkéjükkel segítik egymás boldogulását. Akkor harmincan voltak, a szerdai találkozón huszonkilencen vettek részt. A létszámot duplázták a vendégek, hiszen minden BNI tag meghívott egy, az üzleti életben potenciális vendéget, hogy a többieknek bemutassa.

– Az elején ismerkedéssel kezdődött a kaposvári BNI léte. Az üzleti életben kiemelt szerep jut a bizalomnak, ami a BNI-ban már barátsággá vált a hat év alatt – mondta Sólyom András, a 67-es út Kaposvár BNI csoport jelenlegi elnöke. A csoporton belül fontosnak tartják a folyamatos megújulást, ezért évente választanak új tisztségviselőket.

– Azért vannak évente megújuló tisztségek, mert mindenkinek más gondolatai, motivációi vannak a vezetéssel kapcsolatosan. Mindenkinek érdemes lenne kipróbálnia, milyen vezetőnek lenni. Az elnöki poszt átadása azonban nem egynapos történet. A korábbi elnök hónapokig segítséget nyújt a soron következőnek – mondta Fodor Lajos, aki az alapítás óta folyamatosan megtalálja számításait.

– Amikor ide kerültem az alkotóművészet világából, tanulni szerettem volna az üzleti szemléletet azoktól, akik gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek. Most már az erőteljes közösség miatt vagyok itt, amelyben támogatjuk egymás üzleti tevékenységét – mondta Balázs Kata, aki három éve tagja a szövetségnek. A BNI-ban fontosnak tartják, hogy az élethosszig tartó tanulást.

– Magyarországon ez nem dívik, de elengedhetetlen feltétele egy cég működésének – mondta Máté Gábor, a BNI régiós igazgatója.

A szintén régiós igazgató Szalai Gyöngyi számokban is összefoglalta a hazánkban leghatékonyabban működő Dél-Dunántúli régió működését, amelynek kaposvári csoportjába a hat év alatt 8 ezer ajánlás érkezett, kilencszáz vendéget hívtak. Csaknem 5 milliárd forintnyi bevételt köszönhetnek egymásnak a tagok, amely személyenként több száz millió forintot jelent. 287 ülést tartottak. Ezek legtöbbjén Tárkányiné Máli Orsolya vett részt, 269 alkalommal.

– A vállalkozás az a műfaj, aminek a problémáit nem lehet megbeszélni a családdal, itt viszont közös a nyelv – mondta Orsolya a születésnapon, amelyen a szokásos reggeli mellé most egy torta is érkezett.

Fotós: Lang Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában