Nyíltnap

2022.11.09. 18:30

A nyelvi képzések a legnépszerűbbek a Munkácsy Mihály Gimnázium nyíltnapján

Az apák általában a lányaikkal érkeztek a Munkácsy Mihály Gimnázium nyílt napjára szerdán délután.

K.G.

Fotó: Muzslay Péter

– Én is a nagylányommal jöttem, ő is állatorvos szeretne lenni, mint én, így biológia és a kémia áll az érdeklődése középpontjában – mondta a tamási Hegedüs Lajos . – Speciális szakirányú képzést keresünk, voltunk Siófokon is, megnéztük az ottani gimnáziumot. Mivel a bátyja itt tanul Kaposváron, a Munkácsy előnyt élvez, mert akkor egy kollégiumban kaphatnának helyet.  

A 14 éves Kardos Lili fokozott érdeklődéssel készült a találkozásra, ő még nem döntötte el, hol képzeli el a jövőjét a felnőtt életben, de ehhez támogatást vár a gimnáziumtól. Többen vannak így a fiatalok közül. 

– Nem mi szülők döntünk a gyerek helyett, inkább megpróbáljuk a jó irányba terelni, hogy kitalálja, hogy mit szeretne, de a döntés az övé – mondta a mezőcsokonyai Strohmájer Zsolt, aki Luca lányával együtt vett részt a nyílt napon. 

A gimnázium életében mindig az egyik legfontosabb esemény a beiskolázási fórum, ezért szerveztek kettőt, egyet szeptemberben és egyet novemberben, tudtuk meg Gyallai Katalintól, a Munkácsy gimnázium igazgatójától. Csak a második alkalommal több mint kétszáz diák jelent meg, és a szülőknek este fórumot is tartottak. Kilenc fajta képzést tudnak ajánlani az érdeklődőknek, évről évre felhívják a figyelmet a hat évfolyamos képzésükre, amelyre mindig nagy a túljelentkezés. A b osztályokban a természettudományokra fókuszálnak, a matematika-fizikára, illetve a biológia-kémiára, erre is szép számmal jelentkeztek a diákok. A hagyományosan népszerű nyelvi osztályokban a négy és öt évfolyamos kéttanítási nyelvű oktatásban mindig betelnek a helyek, az emelt nyelvi képzésük több évtizedes múltra tekint vissza, oda 15 tanulót tudnak felvenni, ezért nagy a túljelentkezés. A d osztályban a sport tehetségek támogatása zajlik, illetve az informatika-angol tudásukat pallérozhatják a diákok. A humán tehetséggondozás terén is kínálnak lehetőségeket. A piaci igényekhez alkalmazkodó tehetséggondozás áll a gimnázium képzési struktúrájának középpontjában.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában