Rímre rím az élete

2022.11.09. 11:29

A rapzenéből szeretne megélni a kaposvári driller

Csapatmunka van mögötte, de a szöveget és a zenét is Végh Bence írja drilljeihez (hiphoptrend). A középiskolás fiatalember felvételei egyre népszerűbbek az interneten. Úgy érzi, idővel képes lenne megélni belőle.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Róbert

A 17 éves Végh Bence teljesen átlagos középiskolásnak tűnik, ám nem szokványos hobbija van. Szöveget ír és zenét szerez hozzá. Egy barátja az „alapot” gyártja, egy másik pedig a keverésen dolgozik. 
– Egy időre eltűnt, ám most megújult, reneszánszát éli a rap – mondta Végh Bence, aki ötödikes korában kezdett a műfajjal barátkozni. 
– A napköziben írogattam szövegeket. Azóta folyamatosan írok. Azokat a hangulatokat próbálom papírra vetni, amelyek megérintenek. Amihez nincs meg a pillanatnyi hangulatom, bármennyire is erőlködnék, nem megy – rázta meg fejét Bence. 
Először egyik barátja által szerkesztett alapot hallgat meg, amely inspirálja a továbbiakban. Gondolkodik rajta és a szöveg is megszületik. Felveszi telefonon. Ha elégedett a demóval, egy másik barátjánál felveszik a végleges hangot és elküldik a következő személyhez keverésre. 
– Volt már olyan felvétel, amelynek százféle variációja készült, mire elégedett lettem vele. Kilencvenkilenc verzió a kukába ment. Aztán 40 ezer megtekintést kapott a végleges változat – tette hozzá Bence, akinél a rap iránti érdeklődés 2019-ben erősödött fel. 
– Londonba mentünk egy iskolai kirándulás keretében. Ott poénból rappeltem, és azóta egyre komolyabban veszem. Szeretem az angol nyelvet, gyakran csempészek angol szöveget is a mondandómba. A rapben megengedett a trágár szöveg, de ritkán szólalok meg káromkodva, igyekszem minden témát tiszteletben tartani. Szeretnék megélni a műfajból. A szüleim nem ellenzik, inkább arra ösztönöznek, hogy legyek az, ami én szeretnék lenni, de abban én legyek a legjobb – mondta a fiatal rapper, aki kacérkodik a gondolattal, hogy hamarosan közönség elé lép. 
 

 

Koncertet tervez

Bencét, aki rapper berkekben Fini2K5 néven ismert, egyik barátja hívta, hogy lépjenek fel egy szombathelyi szórakozóhelyen. – Ez lesz az első fellépésem. November 19-re tervezzük. Lesz egy új számom is, amelyhez már videóklipen gondolkodunk. Szintén ebben a hónapban fog megjelenni az interneten. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában