Őszi bűnmegelőzési kampány

2022.11.09. 12:44

Az öt megyét érintő bűnmegelőzési programsorozat, befejező állomásához érkezik.

A Tiszától a Balatonig - add át a biztonság stafétáját! öt megyés bűnmegelőzési projekt fő gondolata, hogy az összefogás erejét, a prevenció fontosságát hangsúlyozva két hónapon keresztül olyan bűnmegelőzési aktivitás produkáljon, amely játékos és szórakoztató módon mozgatja meg öt megye lakosságát.

A stafétát a somogyiak a tolnai csapattól 2022. november 14-én a két megye határában lévő Csoma településen veszik át, ahonnan váltófutással jut el a főkapitányság épületéig. A befutó végén a váltóbotot megyénk kiemelkedő sportolója, Dr. Gyenesei Leila csapatvilágbajnok, magyar öttusázó és sífutó olimpikon adja át Molnár Gábor r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány részére. A futásban amatőr sportolók, és rendészeti szakközépiskolás diákok is részt vesznek. Szurkolni a kijelölt útvonalon, valamint 10 órától a futás élő közvetítésének követésével a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében is lehet.

Váltópontok az útvonalon:
Csoma, falutábla
Nagyberki kastély
Baté, benzinkút
Taszár, Toldi Miklós utca
Kaposvár külterület, Sisecam üveggyár parkoló
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (befutó)
A váltófutás kezdete:                          10 óra, 7253 Csoma, Petőfi Sándor u. 1.

A váltófutás vége:                               12 óra 45 perc, 7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14/c.

A programsorozat a befutót követően a tanácsteremben 13 órától filmvetítéssel, majd közönségtalálkozóval folytatódik. A Védelem alatt című dokumentumfilm 2020-ban Verzió Filmfesztivál - Legjobb Magyar Film díjat, 2022-ben pedig Magyar Egyetemi Filmdíjat szerzett.

 

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában