Összefogás

2022.11.22. 13:19

Csatlakoztak az önkormányzatok Szita Károly, az Európai Bizottság elnökének írt nyílt leveléhez

A magyar települések több mint 80 százaléka, összesen 2551 önkormányzat csatlakozott ahhoz a nyilatkozathoz, amelyet másfél hónappal ezelőtt fogalmazott meg Szita Károly a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke, Kaposvár polgármestere Ursula von der Leyen-nek, az Európai Bizottság elnökének.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Erről a polgármester beszélt kedden a városházában rendezett sajtótájékoztatón.

Szita Károly kiemelte, világossá vált, hogy a brüsszeli szankciós politika tönkreteszi Európát, jelentősen megnehezíti az európai és a magyar emberek életét. A szankciók hatására nagyon nagy mértékben megnövekedtek az energiaárak. Olyannyira, hogy ezek már veszélybe sodorták az önkormányzatok működését. A polgármester hangsúlyozta, csak a 25 megyei jogú városban 135 milliárd forinttal lesz több az energiaköltség jövőre, mint idén.

Szita Károly kiemelte, az Európai Bizottság elnökétől azt is kérte levélben, hogy a magyar embereknek járó uniós forrásokat, a felzárkózási és a helyreállítási alapot adják oda.

– Ha ezek itt lennének, akkor már rég olyan beruházásokat végre tudtunk volna hajtani, amelyek csökkentik az energia-felhasználásunkat – hangsúlyozta a polgármester. Szita Károly hozzátette, az elmúlt harminc évben nem volt olyan ügy Magyarországon, amelyhez ennyi település csatlakozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában