Toponár

2022.11.09. 16:52

Drónbemutató a toponári nyílt napon

A pályaválasztás előtt álló diákoknak újra nyílt napot rendeztek szerdán a Móricz Zsigmond mezőgazdasági technikum és szakképző iskolában. Ezúttal 30-an vettek részt a rendezvényen, s a kamaszokon kívül a szülők is ellátogattak a rendezvényre.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

Ősszel három nyílt napot szerveztek, a szakmai programsorozat több mint 230 érdeklődőt vonzott. Rehling András, a középiskola igazgató-helyettese közölte: a multifunkciós tanteremben a gazda, a lovász és a mezőgazdasági technikus szakmát ismerhették meg a leendő tanulók. Húthné Tóth Anett szakmai igazgató-helyettes az iskoláról és a jövőre induló képzésekről tartott tájékoztatót. A középiskolások mezőgazdasági technikus végzettséget szerezhetnek,  a három éves szakképző iskolai oktatás során állattenyésztő, növénytermesztő, illetve  lovász szakmát, s  a felnőttképzés keretében is lehetőséget biztosítanak szakmaszerzésre. 

A nyílt nap résztvevői megnézték a kollégiumot, ellátogattak a fészerlaki szarvasmarha-telepre és megnézték a tankertet. A program résztvevői kipróbálhatták az iskola erőgépeit, s a drón-bemutatón a virtuális világba nyerhettek betekintést. Helyi termelőket is meghívták a rendezvényre, s a házigazdák személyes konzultációra is lehetőséget teremtettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában