Vásári körkép

2022.11.06. 20:00

Eső áztatta a portékát, a hideg apasztotta a pénztárcát

A borongós időjárás miatt kevesebben pakolták ki portékájukat a kaposvári vásárban, ám az árusok szerint nem a választékkal, hanem a pénztárcákkal adódik nagyobb probléma.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Katasztrófa! – Ezzel az egy szóval foglalta össze a napi forgalma alakulását Buruian Szidónia. – Még a reggeli kávéra sem futja a mai bevételből. A vásárlók csak a szükséges holmit veszik: vastag melegítőt, meleg zoknit és plédet. Így védekeznek a hideg ellen, mert fűteni nem szeretnének, spórolnak – tette hozzá az árus.
– Egyelőre nem keresik a késő őszi, téli cipőket – mutatta Kurucz Attila, aki azt is elárulta, hogy ő bizony már kénytelen volt árakat emelni.

vásár
Fotós: Lang R.

– Ez még a tavalyi ár, most vegyen sapkát, mert jövő héten már jelentősen emeljük az árakat – kínálta a portékáját az egyik árus, aki még odaszúrta a bámészkodóknak, hogy ne hagyják utolsó pillanatra a zimankó elleni felfegyverkezést.

– Ruháért, lámpáért jöttünk, két hetente járunk a vásárba. Jelentősen olcsóbb sok minden, mint a boltokban. Két hete vettem két felsőt egy áráért itt a vásárban, ami nem mindegy! - mondta Törökné Kajtán Gabriella. Az idő ugyan még őszies volt vasárnap, ám az előrelátó vásárlók már téli kabátokat próbáltak az egyik standnál.

– Az ár nem biztos, hogy jobb, viszont itt szélesebb választék van. Nem pont ezzel a céllal érkeztem, de egy kabát jó vásárfiának számít – mondta Jovánczai Tünde, miközben felpróbálta a kinézett téli öltözetet.

– Már keresik a kabátot, de kevésbé vásárolják. 20-30 százalékkal emelkedett a beszerzési ár is, így nem csoda, ha sokan a tavalyi kabátjukat veszik fel idén is – mondta az eladó, Piller Tamás. Míg a ruha részlegen egyre inkább keseregnek az árusok, addig a bolhapiacon egyre csak nő a forgalom az utóbbi időszakban.

– Ahogy emelkednek az üzletekben az árak, úgy vásárolnak egyre inkább a bolhapiacon az emberek. Tányért, poharat sokan visznek tőlem – mondta Simonné Cekmeiszter Mónika. 

Nem panaszkodott Belovics Istvánné sem. – Vannak állandó vevőink. Egy hölgy a Balaton mellől jár hozzánk, most is vásárolt tőlünk. Persze azt mi is megérezzük, hogy hó eleje, vagy hónap vége van - mondta. 

– Egyre kevesebben vásárolnak édességet is. Már a gyerekeknek is kevesebbet visznek – mondta Demeter Anita, aki már a hó végét várja, amikor mindenki a Mikulás puttonyát tölti majd az ő árujával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában